Raya


Raya

#Raya – Ketiga, Ceritera Keterbukaan Rumah Dan Kuih Raya

Mindsetting orang kita kah? Hari raya ketiga je, mesti banyak gila jemputan ke rumah terbuka. Hari juga hari yang best untuk menjana pendapatan pasif sederhana. Title aku sebagai seorang student semestinya tidak akan mengecewakan poket aku. Tapi bila ada yang bertanya…

“Eh, sekarang ni dah kerja kat mana?”

Maka sudah pasti perkataan sedemikian men-tidak-mungkin-kan aku untuk mendapatkan duit raya secara percuma dari hati suci tulus ikhlas daripada tuan rumah. What a #failure. Kenapa aku tinggi sangat? Hehe

5 kawan aku buat rumah terbuka | majlis hari raya pada hari ini. Mesti pergi sebab best. Dapat makan masakan tuan rumah yang tak sedap atau terlebih sodium chloride (garam).

Dan hari raya, cuba dihabiskan dengan membaca bahan ilmiah, iaitu :

Aku anggap bacaan ini sesedap kuih raya. Hohoho. Dapat pinjam DVD Linux Mint + CloneZilla + Mageia adalah satu perkara yang agak bagus untuk hari raya ‘Idilfitri.